fbpx

בניית תקציב

מה לדעתכם מהווה עקב אכילס של עסקים רבים? נכון, בניית תקציב לעסק הינה אחת המטלות החשובות ביותר שקיימת בעסק, ובד בבד עם כך, גם המטלה שממנה מנסים להתחמק עסקים ככל האפשר. לפעמים, במיוחד בעסקים קטנים, נראה, על פני השטח, כי הניסיון להתחמק אכן מצליח להם, אבל, ה"ההצלחה" הזו היא נקודתית בלבד, מאחר ועסק אינו יכול להתנהל לאורך זמן ללא תוכנית עסקית מגובשת וללא בניית תקציב. רוצים לדעת עוד על חשיבות בניית תקציב ? המשיכו לקרוא….

בניית תקציב, כיצד הוא מסייע לנו?

יצירת תחזית לפעילות העסקית של השנה הבאה, כשהיא מסודרת בפורמט דו"ח הכנסות והוצאות משוערות. בניית תוכנית התקציב מתבצעת, לרוב, בסוף השנה, כשהתחזית נוגעת לשנה הבאה, ומסתמכת על נתונים שונים (כדו"חות הכספיים, דו"ח רווח והפסד, תחזית הגידול והנחות העבודה הנוגעות לשנה שאליה מתייחסת תוכנית התקציב. בניית תקציב באופן זה, ממסגרת את הפעילות העסקית באספקט הפיננסי שלה, ומאפשרת ניהול נכון של העסק, הן ברמת האסטרטגיה שלו והן ברמת הפעילות השוטפת. נשמע מפרך, נכון….

אבל מי צריך את זה?

לא פעם אנו ממליצים לעסקים או סטארט-אפים שבהם רמת הפעילות דינמית או שהם פועלים בשוק תחרותי מאוד לבנות את התקציב לטווחים קצרים יותר כגון חצי שנתי או רבעוני בהתאם לצורך, כי כך ניתן לעקוב אחר התנהלות התקציב ולייעל את הפעילות בהתאם לתוצאות שהתקבלו. בנוסף תקציב מתוכנן כהלכה מאפשר לעסק יישום של תהליכים ומהלכי פיתוח עסקי. כל פעילות חשובה שהיא מעוגנת בו כחלק מתכנון התקציב, ומאפשר לעסק לתכנן את פעילותו וגדילתו, מבלי להסתמך על "מקרה", "מזל" או "גורל", שאמנם, יש להם חשיבות רבה, אולי, בחיים האישיים, אולם בתחום העסקי אין להם כל מקום.

מה עוד מקבלים מבניית תקציב

אנו מקבלים מבניית תקציב לעסק מתווה פיננסי ברור, שמטרתו, כמובן, הוא ייעול ביצועי העסק השנה הבאה, בהתייחס לשנה הקודמת, ולכן, ברור, כי לסעיף ההכנסות יש בבניה כזו תפקיד משמעותי. כי על מנת להעריך את מצב הכנסותיו של עסק, יש צורך לבחון את מצבת הלקוחות הקיימים ואת ההסתברות שהלקוחות הללו ימשיכו בקשר העסקי עם העסק. וזאת, מאחר וכשעוסקים בתקציב השנתי, חשוב שלא לשכוח לקחת בחשבון גם נשירה טבעית צפויה של לקוחות קיימים. רוצים לדעת על סעיף חשוב נוסף בתקציב?

סעיף ההוצאות תקציב

ככל שהדו"ח המכיל את ההוצאות וההכנסות של עסק מפורט יותר, כך הוא יאפשר בניית תקציב יעילה יותר.

לכן, גם את סעיף ההוצאות בתוכנית התקציב יש לפרק לרכיבים הקטנים ביותר, שיחד יהוו את סעיפי ההוצאות של העסק בדו"ח. להוצאות התקורות כשכ"ד, הוצאות ביטוח, משכורות, חשמל, מים וכן הלאה, מוקצה סעיף חודשי מוערך, כמו גם לעלויות רלוונטיות ספציפיות נוספות, כחומרי הגלם ועלויות ייצור. אפילו ההוצאות שנראות לכם קטנות וזניחות (כעלויות חומרי הניקוי, למשל) נכנסות לניהול התקציב.

ברור שהסעיף ההוצאות מהווה חלק חיוני בבניית התקציב, אבל לא רק הוא, אלא גם המיסים והחזרי ההלוואות השונות, למשל, משכנתא לעסקים, שאותן לקח העסק.

למרות שקל לשכוח את ההוצאות הקבועות הללו, כלל האצבע שלנו הוא פשוט – אין זה משנה אם המדובר זה בכסף שיוצא מהעסק או בכסף שנכנס אליו – התייחסות אליו חייבת להופיע בדו"ח.

בניית תקציב היא המומחיות שלנו, צרו קשר לתיאום פגישה ראשונה עם כלכלן מומחה להמשך תהליך

Assist-Team הדרך הנכונה לבדיקת השקעה

054-7191999

18:00 - 9:00

ילדי טהרן 8 ראשון לציון

ראשון לציון

שעות פעילות:
א'-ה': 09:00-18:00

info@assist-team.co.il

כתבו לנו

 כל הזכויות שמורות © 2017  Assist-Team 

לתיאום פגישת ייעוץ ללא התחייבות

צור קשר